Германското съдийство е разтърсвано от невероятен скандал с хомо-афера. Както е известно бившият вече водещ кадър в съдийската комисия Манфред Амарел бе набеден от младия съдия Михаел Кемптер в сексуален тормоз.

 

Оказа се обаче, че такъв изобщо не е имало, а чисто и просто двамата са били двойка. Амерел е лансирал любимеца си, който млад навлезе в съдийството.

 

Безпристрастността на съдиите също е поставена под въпрос. В хода на скандала се появиха имейли на Кемптер, които дискредитират тотално. Потърпевш е Байерн Мюнхен.

 

През април 2007 година Кемптер пише на Амерел преди мача на баварците с Милан в Шампионската лига.

 

„Здравей, съкровище (…) Радвам се за мача на Байерн. Да се надяваме, че ще отпаднат. Тогава ще се чукнем…”, стои в писмото, с което вестник Билд се е сдобил.

 

В популярно тв-предаване Амерел уточни какво се е имало предвид с „чукване” и отрича да е участвал

 

„Сигурно е имал предвид, че ще пие чаша шампанско вкъщи или нещо такова. Аз изобщо не съм бил на мача, така че не знам”, каза той.

 

След подобни разкрития кариерата на Кемптер като съдия изглежда провалена. Той бе снет от наряда за мача Унион-Дуисбург от Втора Бундеслига този уикенд.  А и Байерн едва ли ще оставят в съдийската комисия да има съдия, който празнува техните загуби.


Междувременно Манфред Амерел оттегли от съда жалбата си срещу Германския футболен съюз. С това той призна формално, че е имал гей-отношения със съдии, тъй като бе подал жалбата точно срещу твърденията на ГФС, че такива е имало.