В Голдън Стейт Уориърс не се успокояват след двете си убедителни победи над Кливланд във финала на НБА и знаят, че имат още работа за вършене. 

Тази нощ калифорнийци отново не оставиха шансове на съперника след 132:113 и отлична игра на Кевин Дюрант и Стеф Къри, но помнят добре, че и миналата година бяха в подобна позиция преди да загубят титлата в 7 мача. 

„14 поредни победи са отлична серия, но тя няма да има значение, ако не довършим нещата. Повярвайте ми, помним добре какво стана през 2016. Тогава пак водихме с 2-0, а загубихме“ заяви завърналият се на пейката треньор Стив Кър. 

„Няма нужда от еуфория. Миналия сезон преминах границата предварително, но сега съм си научил урока и това няма да се повтори“ каза Дреймонд Грийн, който през 2016-а допусна да бъде наказан за мач №5 от серията, когато ритна в слабините ЛеБрон Джеймс, но засега запазва спокойствие. 

„Концентрирани сме и знаем, че имаме още работа за вършене. В добър момент сме, но това е всичко. Трябва да останем агресивни и да продължим да играем по своя начин, защото още нищо не е приключило“ добави Стеф Къри, който се отчете с трипъл-дабъл. 

„Необходимо е да запазим тази тенденция и да опитваме да се подобрим. Точно затова сме пределно фокусирани и играем здраво. Само така можем да победим толкова силен съперник“ изтъкна Кевин Дюрант, който бе отличен с 33 точки и 13 борби.