Гардът на Голдън Стейт Стеф Къри остана много доволен от победата над Кливланд и заяви, че в основата на успеха е била защитата. 

Уориърс изковаха успеха през второто полувреме, когато вдигнаха разликата над 20 точки, а самият Къри бе отличен с 28 точки и 10 асистенции. 

„В началото не бяхме на ниво, направихме много пропуски и не бяхме в добър ритъм, може би заради дългата почивка. Действахме припряно и емоциите от това, че сме на финал, бяха големи“ заяви той. 

„Постепенно обаче заиграхме по-добре, особено в защита, като именно това бе най-силната част в играта ни през цялото време. В нападение започнахме да се чувстваме по-комфортно, стрелбите ни се получаваха, подавахме си както трябва и това също ни помогна“ изтъкна Стеф, който обаче не се успокоява от триумфа. 

„Трябва да мислим единствено за това, което ни предстои. Когато си на паркета трябва да останеш позитивен и готов и да се наслаждаваш на момента, независимо какво преживяваш. Знаем, че следващият мач ще бъде още по-труден и ще се приготвим да сме на още по-добро ниво в него“ сподели баскетболистът на Голдън Стейт.