Тим Дънкан със сигурност ще остане в историята на баскетбола като един от най-универсалните играчи, а тази нощ ветеранът постигна нещо, което само 18 други баскетболисти бяха правили преди него. 

При успеха над ЛА Лейкърс с 93:80 той мина границата от 25 000 точки и така влезе в елитна компания. Дънкан приключи с 13 точки и 11 борби, а резервният гард Кори Джоузеф вкара 8 от своите 14 точки в последната четвърт, в която шампионите се откъснаха напред. 

Пред Дънкан в класацията е друг все още действащ играч – Пол Пиърс от Уошингтън, а останалите, които не са приключили кариерите си са Кевин Гарнет (14-и), Дирк Новицки (9-и) и Коби Брайънт (4-и). 

Лидерът на Езерняците обаче нямаше ден и след като успя само в 1 от 14 изстрела, остана със кромните за своите възможности 9 точки. Калифорнийци се влошиха до 1-8, а шампионите набират скорост с трети пореден триумф, като 5 минути преди края на мача водеха с 26 точки. 

„Започваме да играем по-добре, което е хубаво. Да се надяваме, че това ще ни помогне да направим силна серия и ще видим докъде ще стигнем” заяви Дънкан, чийто тим победи като гост в предишните си мачове силните ЛА Клипърс и Голдън Стейт, за да подобри баланса си до 5-3.