В мачовете от НБА абсолютно всичко е възможно и в това за пореден път се убедиха зрителите по време на двубоя Мемфис – Сакраменто. 

Кралете водеха с 44:18 в първите минути на втората част и все още бяха напред със 101:83 по-малко от 8 минути до сирената и въпреки това загубиха със 110:111 в един от най-драматичните двубои през кампанията. 

Щурм на Гризлис от 16:1 ги върна в мача и те дори поведоха със 109:108, когато Майк Конли вкара тройка 11 секунди преди края. Дамаркъс Къзънс обаче реализира на два пъти от наказателната линия, а след това Зак Рандолф пропусна. 

Бен Маклемор бе фаулиран 6 десети от секундата преди края на мача, но пропусна и при двата си опита като домакините взеха таймаут 3 десети преди края. Те получиха право да изнесат топката в предно поле и се възползваха. Кортни Лий се измъкна и остана сам под коша, а Винс Картър му подаде и гардът реализира подминавайки коша и поднасяйки, след като бе отскочил във въздуха. 

Реферите разгледаха видеозапис на ситуацията и признаха коша, с което Мемфис увелечи домакинската си победна серия на 18 триумфа, а освен това с баланс 8-1 тимът е №1 на Запад. 

„Не заслужавахме да спечелим, след като си позволихме да пропилеем аванс от 26 точки. Проблемът не бе последното отиграване” заяви разочарован наставникът на Кралете Майкъл Малоун, чийто отбор падна предишния ден и в Далас, когато имаше солиден аванс. 

Останалите резултати: Далас – Филаделфия 123:70 (Маверикс постигнаха клубен рекорд печелейки с 53 точки, след като предишното им постижение бе от 50, а Сиксърс останаха без победа като са с баланс 0-8), Голдън Стейт – Бруклин 107:99 (Уориърс прекъснаха серията си от 2 поредни поражеия).