По време на забележителната си кариера суперзвездата на ЛА Лейкърс Коби Брайънт е счупил много рекорди и завинаги ще бъде помнен като един от най-добрите в историята на баскетбола, когато се откаже. 

Тази нощ обаче, гардът записа името си и в една отрицателна класация, след като се превърна в играчът с много пропуснати изстрели от игра. Това се случи в средата на последната четвърт на мача срещу Мемфис, загубен със 102:107, когато той не успя да вкара с изтегляне назад. 

Това бе 13-ият му пропуск в двубоя и общо 13 418-и в кариерата, като по този начин Брайънт изпревари легендата на Бостън Селтикс Джон Хавличек, който досега бе на върха в подреждането. 

До края на мача Коби пропусна още 3 опита от полето, като все пак завърши с 28 точки при стрелба от игра 10 от 26. Езерняците почти наваксаха 17 точки пасив в последните минути, но все пак загубиха и влошиха показателите си до 1-6. Мемфис пък продължава със солидното си представяне като се подобри до 7-1 и записа 17-и пореден домакински триумф. 

Майк Конли водеше Гризлис с 23 точки, а Зак Рандолф гарантира триумфа с кош в последните секунди, след  като калифорнийци сериозно стреснаха съперника с финалния си щурм.