ЛеБрон Джеймс излезе за първи път срещу бившите си съотборници от Маями, след като през лятото е завърна в Кливланд и помогна на Кавалерите да спечелят предсезонния двубой в Рио де Жанейро със 122:119 след продължение. 

Той записа само 7 точки и 8 асистенции, като нямаше ден в стрелбата, като успя само в 2 от 8 опита от полето, но Кевин Лав наниза 25 точки, Тристан Томпсън добави 18, а още четирима играчи завършиха с двуцифрен актив. 

„Беше специален момент за мен. Не мисля, че се чувствах странно, просто в паметта ми се върнаха много моменти за нещата, които постигнахме заедно” заяви Джеймс, който изведе Горещите до 4 поредни финала и 2 титли на НБА. 

Все пак и от двата лагера намекнаха, че е хубаво, че този мач вече е в историята, като треньорът на Маями Ерик Сполстра призна, че двубоят е бил доста странен. В началото пък Джеймс и Крис Бош изобщо не се погледнаха. 

Кливланд доминираше през повечете време, като в началото на третата част успя да поведе с 18 точки. В последната преднината бе 19 по-малко от 9 минути преди края, преди Маями да започне да топи изоставането си. 

Силна игра не Джеймс Енис и Шабаз Нейпиър, завършили със 17 и 16 точки, доведе до равенство – 105:105 и продължение. В него Маями бе напред със 119:117, когато Стивън Холт наниза тройка 40 секунди преди края. Последва лош пас на Енис и Джо Харис отбеляза два фаула, а след това Нейпиър пропусна от дистанция.