Баскетболистите на Сърбия изиграха трети фантастичен мач от елиминациите на световното първенство и след 90:85 срещу Франция стигнаха до финала, където в неделя ще играят срещу фаворита САЩ. 

Балканският тим успя да отвори солиден аванс до почивката, а след това удържа щурма на съперника, който бе в последната четвърт, благодарение на Ник Батум. Французите обаче не успяха да стигнат до обрат и в събота ще играят с Литва в битката за бронза. 

Както се очакваше началото бе равностойно и мачът тръгна кош за кош, но след средата на първата четвърт сърбите заиграха по-добре. Милош Теодосич вкара първите си 4 стрелби от игра и тимът му дръпна с няколко точки. Тройка на Никола Батум в края на периода намали пасива на Франция до 15:21. 

Сърбите обаче стартираха ударно във втората четвърт, когато реализираха 9 поредни точки. Играта в нападение на Франция не вървеше, а Теодосич нямаше спиране, като завърши с 18 точки до почивката. В един момент преднината стигна до 43:25, а на почивката бе 46:32. 

В третата част ситуацията не се промени. Сърбите продължиха да играят спокойно, а французите да имат проблеми в атака. В крайна сметка преди последния период балканците бяха напред с 61:46. 

В него обаче ситуацията се промени. Петлите нанизаха бързи 5 точки в началото, а след това пропуснаха няколко стрелби, а с това и възможността да намалят още от пасива си. 2 поредни тройки на Диао и Батум обаче направиха резултата 57:63 6 минути преди края и интригата бе факт. 

Батум се оказа лидера на Франция и с някои фантастични стрелби остави отбора си в мача. 2 минути преди края сърбите водеха само със 78:74, преди да последва отличен пробив на Богдан Богданович, който вкара 2 точки с поднасяне с лявата ръка. 

Батум ги върна, но и Кръстич реализира. След това Йортел отбеляза от дистанция за 79:82, но Кръстич отново вкара. При 84:81 Теодосич пропусна 23 секунди преди края, а след това направи фаул. Йортел не успя от линията при втория си опит, докато Калинич реализира на два пъти за 86:82. Пак Йортел атакува, но не успя при стрелбата и Биелица отбеляза от линията за 88:82. Батум пак вкара отдалеч, но едва 2 секунди до сирената и Марко Симонович гарантира триумфа. 

Милош Теодосич бе най-резултатен за победителите с 24 точки, Богдан Богданович добави 13, от които 9 в последната част. Още четирима души завършиха с двуцифрен актив. За Франция Никола Батум бе над всички с 35 точки, от които 8 тройки.