Бразилия и Турция допълниха осмицата на световното първенство по баскетбол, печелейки своите 1/8финали. 

В южноамериканския сблъсък Селесао отнесе големия си противник Аржентина с 85:65. Бразилците изковаха успеха през  второто полувреме, което спечелиха с 52:29. Резервният плеймейкър Раул Нето се включи отлично, като завърши с 21 точки. 

В същото време Турция измъкна 65:64 срещу Австралия, благодарение на геройство от Емир Прелджич. Роденият в Босна играч, първа вкара тройка за 62:64 48 секунди преди края, а след това австралийците не успяха да стигнат до изстрел и дадоха възможност на съперника, от която той се възползва. 

Прелджич пое отговорността и с леко изтегляне назад реализира победния кош 5 секунди преди сирената, а след това австралийците така и не стигнаха до изстрел и загубиха мач, който определено трябваше да спечелят. 

Героят за победителите и Синан Гюлер реализираха по 16 точки, а Ендер Арслан добави 11. Аарън Бейнс отбеляза 15 за Австралия.

Четвъртфиналите са във вторник и сряда, като първият ден се срещат Литва – Турция и Словения – САЩ, а във втория играят Сърбия – Бразилия и Франция – Испания.