ЛеБрон Джеймс е бил с основно роля Кевин Лав да се съгласи да премине в Кливланд, разкри самият той на официалното си представяне като играч на Кавалерите. 

Крилото бе трансфериран от Минесота през уикенда и заедно с Джеймс трябва да бъде в основата на нова династия в Лигата и двамата да донесат така мечтаната титла на отбора. 

„ЛеБрон обяви, че се връща в Кливланд и няколко часа по-късно ми се обади и ме попита дали искам да играем заедно и аз казах „да, ще участвам”. Това повлия сериозно върху решението ми и за мен означава много да бъда част от този тим” заяви Лав, който ще играе с №0. Досегашният му №42 не може да бъде използван, тъй като принадлежи на Нейт Търмънд и е изваден от употреба.  

Баскетболистът, който има сигурен договор само за предстоящия сезон разкри, че досега не е обсъждал евентуалното продължаване на договора си с отбора, но разкри, че планира да бъде дълго време част от Кавалерите. 

„Не сме говорили за удължаване на контракта. Аз обаче съм отдаден в дългосрочен план на отбора и на неговата цел да спечели титлата. Това е ново начало за мен и затова реших да започна и с нов номер, който ми допада” допълни играчът.