Шампионът на НБА Сан Антонио Спърс ще открие 69-ият сезон в Лигата с домакинство на Далас Маверикс, стана ясно от програмата за мачовете. 

Кампанията стартира на 28 октомври, като по традиция преди двубоя Шпорите ще получат шампионските си пръстени на специална церемония. 

Другите двубои от първия ден са между Ню Орлийнс и Орландо и между ЛА Лейкърс и Хюстън Рокетс, в който Коби Брайънт се очаква да се завърне след като пропусна почти целия минал сезон. 

Иначе очакваният с огромен интерес повторен дебют на ЛеБрон Джеймс за Кливланд ще бъде на 30 октомври срещу Ню Йорк Никс на Кармело Антъни. На следващия ден Кралят ще гостува на Чикаго и ще се срещне с Дерик Роуз. 

На Коледа Кралят ще се завърне в Маями за мач срещу отбора, с който игра 4 поредни финала в Лигата и спечели 2 титли. Останалите двубои в празничния ден са между Ню Йорк – Уошингтън, Сан Антонио – Оклахома Сити, Чикаго – ЛА Лейкърс и ЛА Клипърс – Голдън Стейт. 

Кевълиърс, Булс и Тъндър ще бъдат най-често предаваните отбори по телевизията в Щатите. Редовният сезон завършва на 15 април, а няколко дни по-късно започват плейофите. По традиция финалите в Лигата ще стартира в началото на юни.