Продажбата на ЛА Клипърс вече официално е факт. Стив Балмър (на снимката) е новият собственик, който плати 2 милиарда долара за баскетболния клуб. 

Така НБА се отърва от Доналд Стърлинг, който притежава отбора от 1981-а година, когато го купува за 12 милиона. Той обаче се забърка в расистки скандал през пролетта в резултат на който цялата Лига скочи срещу него и поиска да се раздели с отбора си. 

Сделката бе завършена, след като съдът потвърди, че съпругата на Стърлинг – Шели, има право да осъществи продажбата на изпълнителния директор на Майкрософт. 

„Много съм развълнуван, защото ще имам възможност да продължа да развивам ЛА Клипърс и да бъда все по-добър гражданин от обществото на града” заяви Балмър в телефонно интервю пред „Асоушиейтид Прес”. 

Случилото се веднага помогна да се появят информации, че се очаква скоро треньорът Док Ривърс, да започне разговори за нов договор с отбора. 

Той заплаши, че ще напусне след скандала, но сега вече няма да има проблем да се обвърже за още по-дълго време с клуба, с който има договор за още 2 сезона. През миналата кампания Ножиците завършиха с баланс 57-25 през редовния сезон, а в плейофите отпаднаха във втория кръг от Оклахома Сити.