Трансферите в НБА продължават и направилият много слаб сезон ЛА Лейкърс реши да подсили гардовата си линия с Джереми Лин, когото привлече от Хюстън Рокетс.

Езерняците, които опитват да изградят солиден състав, но това изобщо няма да бъде лесно, получават и два избора от Драфта през 2015-а, а в замяна дадоха правата на центъра Сергей Лишчук, който обаче все още не е играл в НБА, въпреки че бе избран още през 2004-а година.

„Тази сделка ни помага да се сдобием със солиден играч, който ще ни направи по-добър отбор. Получаваме и добри възможности за бъдещето, а освен това запазваме и финансова вариативност“ заяви генералният мениджър Мич Къпчак.

Лин предизвика фурор в Ню Йорк преди два сезона и това му донесе солиден договор с Ракетите, според който трябва да получи 15 милиона долара през следващата година. Той записа по 12,5 точки и 4 асистенции през миналия сезон, когато обаче влизаше от пейката.

В същото време калифорнийците подписаха и с избрания под №7 от Драфта Джулиъс Рандъл. Крилото записа по 15 точки и 10 борби при единствения си сезон в Кентъки.

Сред другите сделки прави впечатление отиването в Детройт на Карън Бътлър и Ди Джей Огъстин. Двамата са солидни стрелци отдалеч и заедно с Джоди Мийкс, който идва от Лейкърс, трябва да помогнат на Пистънс да се завърне в плейофите, които пропусна в последните 5 години.