Ветеранът Пол Пиърс ще продължи кариерата си в Уошингтън Уизърдс, с който се е разбрал да подпише договор за 2 години, съобщават американските медии. 

36-годишният играч изкара последния сезон в Бруклин, за който записа по 13,5 точки и 4,6 борби средно на двубой, което бе най-слабото постижение в кариерата му. Заяви обаче, че не смята да спира с баскетбола и според информациите се е разбрал с Магьосниците срещу 11 милиона долара. 

Според условията на контракта през следващото лято Пиърс може да реши да стане свободен агент. „Обама, Джон Уол, ето ме, идвам!” написа играчът в Туитър, с което на практика потвърди сделката. 

Той ще бъде полезен на Уошингтън със своя опит, а освен това отборът бързо намира заместник на игралия силно през миналия сезон Тревър Ариза, който се договори да подпише с Хюстън за 4 години, за които ще получи 32 милиона долара. 

През миналия сезон Уизърдс бяха една от приятните изненади в Лигата, след като стигнаха до полуфиналите на Източната конференция. Тимът вече задържа центъра Марчин Гортат с договор за следващите няколко сезона и сега се надява на също толкова добро представяне.