Лидерът на Портланд Трейл Блейзърс Ламаркъс Олдридж обяви, че е готов да поднови договора си с Пионерите, но това няма да стане сега, а през следващото лято. 

Настоящият контракт на баскетболиста изтича именно през 2015-а и тогава той ще получи максимално добро предложение от порядъка на 108 милиона долара за 5 години. 

Крилото все пак успокои феновете на отбора, че желанието му е да остане в Орегон и да се превърне в най-добрия играч в историята на отбора, надминавайки легендата Клайд Дрекслър. 

„Аз съм щастлив да бъда тук. Просто от финансова гледна точка за мен е най-добре да изчакам още година преди да преподпиша, което вярвам, че ще се случи. Желанието ми е да бъда най-добрият Блейзър в историята и да оставя следа в отбора. Надявам се, че ще остана тук през цялата си кариера” заяви Олдридж пред „Орегониън”. 

Той записа средно по 23,2 точки и 11,1 борби през последната кампания, като заедно с Деймиън Лилард бе в основата Портланд да завърши с отличния баланс от 54-28, а след това да елиминира Хюстън в първия кръг на плейофите. Впоследствие Пионерите загубиха от шампиона Сан Антонио с 1-4, но постижението им бе отлично предвид факта, че не бяха печелили елиминационна серия от 14 години.