Шампионът в НБА Сан Антонио Спърс продължава да задържа ключовите си играчи, за да атакува титлата и през следващия сезон.

Американските медии съобщават, че французинът Борис Диао се е разбрал да подпише нов договор с отбора за следващите 3 години, на стойност 22 милиона долара.

Това е награда за силното представяне на баскетболиста, който възроди кариерата си при Шпорите и бе в основата на постигнатия успех. „Хей фенове на Шпорите, добри новини! Оставам в Сан Антонио още няколко години. Нека отново да сме шампиони“ написа играчът в Туитър, с което потвърди новината.

Диао записа по 9 точки и 4 борби през сезона, когато влизаше предимно от пейката. Във финала с Маями обаче той бе на страхотно ниво, особено след като Грег Попович го постави сред титулярите за последните 3 мача от серията, които бяха спечелени убедително.

32-годишният играч е третият, който подновява договора си с тексасци, след като преди дни стана ясно, че лидерът Тим Дънкан остава и през следващия сезон, а и друга ключова резерва Пати Милс е с нов контракт, въпреки че той ще пропусне началото на новия сезон заради операция на рамото.