Медицинските екипи на Барселона и уругвайския национален отбор по футбол се хванаха за гушите заради нападателя на двата тима Луис Суарес.

Каталунският колос искаше снайперистът да се подложи на операция през ноември, за да се извади течност от дясното му коляно. Уругвайците обаче са на мнение, че не е нужна хирургическа интервенция, като лечението може да бъде изцяло медикаментозно.

"Ако той усеща дискомфорт, може да се вземе решение за операция, но към момента такава не е необходима", обясни докторът на уругвайския национален отбор Алерто Пан.

Все още не е ясно какво ще бъде крайното решение. Логично е лидерът в Ла Лига да има думата, защото плаща заплатата на голаджията, който започна новия сезон доста колебливо.

Добрата новина за двукратния световен шампион Уругвай и Суарес, е че тимът на практика се класира за Мондиал 2018, след като има много по-добра голова разлика от петия в класирането на зона Южна Америка Перу.

Така снайперистът почти сигурно ще получи почивка за последния мач от световните квалификации срещу Боливия на 11-и октомври.