Новият нападател на Барселона Осман Дембеле заяви пред клубната телевизия, че очаква да се аклиматизира бързо в отбора, с помощта на своите сънародници Самюел Юмтити и Люка Дин.

"Надявам се Сам и Люка да ми помогнат с езика и всичко останало. Надявам се да прогресирам около тях, защото те ме познават много добре", каза доскорошният ас на Борусия Дортмунд.

"Говорих много с тях през последната година и половина, особено със Сам. С Люка си говорим за Барселона. Сам ми каза да си стягам багажа, защото ме чакаше тук. И двамата говорят много позитивно за клуба и правят нещата по-лесни за мен."

Дембеле обясни и защо двамата му сънародници го наричат "Комара": "Сам започна да ме нарича така миналата година в националния отбор. Предполагам го прави, защото съм дребен и бърз".

"Много съм щастлив, че съм тук и че вече всичко е официално. Това е сбъдната мечта за мен и ще дам всичко от себе си, за да може клубът да печели трофеи. Искам да се адаптирам към отбора и да се наложа."

"Винаги съм бил фен на играта на Барселона, където са били най-добрите играчи в света. Още от малък гледам мачовете на отбора, винаги съм го подкрепял. Горд съм, че сега и аз ще играя тук", каза още Дембеле.