Френската връзка в Барселона е видима и в съблекалнята на тима, разкрива вестник "Спорт". Изданието публикува материал, в който уточнява къде точно стои всеки един футболист на испанския шампион.

Опитният французин Жереми Матийо е "приютил" до себе си двамата си млади сънародници Самюел Юмтити и Люка Дин, за да помогне за тяхната адаптация.

Макар да се разбират отлично на терена, приятелите и в живота Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес нямат допирна точка в съблекалнята.

Лео е между новия Андре Гомеш и вратаря Марк-Андре Тер Стеген, на когото се възхищава открито. Неймар пък е най-близък на почивката със сънародника си Рафиня и Арда Туран. Мястото на Луис Суарес е до Алейш Видал и Серхио Бускетс.

Новият вратар Яспер Силесен е взет "под крилото" на Хавиер Масчерано, защото и двамата говорят английски език. Близо до холандеца е и Арда, който също владее английски.

Прави впечатление, че новият нападател Пако Алкасер не е близо до други бивши футболисти на Валенсия като Андре Гомеш и Жереми Матийо.

Голмайсторът Луис Суарес се е "внедрил" в редица от седем испански футболисти, между които е капитанът Андрес Иниеста.