Капитанът на Барселона Шави призна, че е бил на крачка от напускане през лятото, когато се е готвил за преминаване в американския Ню Йорк Сити.

"Решението беше взето. Отивах в Ню Йорк. Всичко беше направено. Тогава получих обаждане от президента Бартомеу и всичко се промени. Той звънна на агента ми и му каза, че иска да остана", сподели Шави пред вестник "Спорт".

"Преди заминаването ми за световното първенство аз казах на ръководството, че вече не се чувствам полезен и че времето ми в клуба е приключило."

"След световното първенство получих обаждането от Бартомеу и после говорих с Луис Енрике. Той ми каза, че ще бъда много полезен играч и ако го докажа на терена, ще играя."

"Той ми заяви, че още съм конкурентоспособен и че ние ще изиграем добър сезон. Това беше решаващо, той успя да ме убеди и аз промених решението си. Куфарите ни вече бяха готови и с жена ми тръгвахме за Ню Йорк."

"Щастлив съм, наслаждавам се на случващото се. Не съм си представял, че ще бъде така. Чувствам се полезен и боеспособен."

"Има дни, в които усещам, че съм играл добре. Записах добри мачове и добри изяви. Смятам, че Барселона се движи в правилната посока", завърши своя коментар Шави.