Легендата на Реал Мадрид Роберто Карлош смята, че Кристиано Роналдо отново трябва да спечели Златната топка. Бразилецът подчерта, че изборът му няма нищо общо с клубните пристрастия, а се базира на това, което е видял през календарната година.

"Аз съм голям фен на Лионел Меси, но Кристиано Роналдо беше по-впечатляващ. В момента той е невероятен и всичко му се получава. Той е истински лидер", сподели Роберто Карлош, цитиран от Goal.com.

"Не казвам това защото той е футболист на Реал Мадрид. Гледната ми точка изобщо не е такава. Меси е страхотен и неговата история във футбола е разкошна. Но ние трябва да изберем най-добрият футболист през годината и това е Кристиано Роналдо."

"Неймар е феноменален играч, който се адаптира доста бързо към европейския футбол. Той се представя много силно както с екипа на Барса, така и с този на Бразилия."

"Работата е там, че Меси и Кристиано Роналдо стават по-добри с всеки изминал ден. Неймар се опитва да достигне тяхното ниво, но всеки път, когато ги доближи, те стават още по-добри."

Бившият краен бранител не смята, че вратарят на Байерн Мюнхен и Германия Мануел Нойер има големи шансове да спечели Златната топка.

"Всички ние знаем колко трудно е да дадеш Златната топка на вратар, или дори на защитник. Може би само Канаваро и Малдини са изключенията от правилото. Така че за мен тримата най-добри футболисти през годината бяха Кристиано, Меси и Неймар", добави Роберто Карлош.