Халфът на Барселона Серхио Бускетс очаквано бе щастлив, след като донесе трудната победа на своя тим над Валенсия снощи. Той вкара попадение дълбоко в добавеното време и така каталунците останаха на 2 точки от лидера Реал Мадрид. 

„Знаехме, че ще бъде трудно, тъй като през този сезон те са силен отбор, който играе с голям ентусиазъм. В нито един момент обаче не сме искали да играем за равен, защото винаги се опитваме да победим. Да постигнем три точки в самия край може само много да ни радва” заяви Бускетс. 

„Опитвахме се да стигнем до гола и да победим до последния момент, защото това е заложено вътре в нас. Натиснахме и в края при корнера се оказах на точното място. Когато видях, че мога да стрелям, исках да го направя с максимална сила” обясни той ситуацията при гола си. 

„Наистина мачът бе двуостър, като и те и ние имахме своите положения. Може би контролирахме повече топката, а те действаха на контра. В такива мачове обаче е необходимо да сме по-прецизни и да се възползваме от шансовете си” изтъкна халфът, който вкара първия си гол през новия сезон.