Защитникът на Барселона Жерард Пике обяви, че няма намерение да напуска отбора, въпреки слуховете, че ще се завърне в Англия през януари. 

От началото на сезона футболистът не играе редовно за каталунците, което доведе до спекулации, че Манчестър Юнайтед и Челси ще опитат да го вземат. Той обаче твърди, че това няма да се случи. 

„Не мисля, че това, че не съм играл в 2-3 мача би била удачна причина за напускането ми. Барселона е моят живот и аз не планирам да се разделям с отбора. Ще продължа да се боря за мястото си” заяви Пике пред „Мовистар ТВ”. 

Запитан как ще коментира информациите, че е в конфликт с треньора Луис Енрике, той отговори дипломатично. „Това са отношения между играч и наставник и треньорът е този, който решава, кой да играе и кой не. Ние трябва да изпълняваме какво се иска от нас”. 

Пике е взел участие в 8 от 15-те мача на Барса досега пред сезона, като от поражението от Реал Мадрид през октомври не е играл и при това положение не случайно се говори, че бъдещето му е далеч от „Камп Ноу”. 

Както е известно през 2004-а, когато бе на 17 години, Пике премина в Юнайтед, където остана до 2008, след което се завърна в Барса и оттогава има 274 мача и 21 гола за отбора.