Феновете на Барселона вече не гледат чак толкова лошо на завръщането на Жозе Моуриньо в отбора. 

Това показва анкета в сайта на вестник „Марка”, след като се появиха информации, че готвещият се отново да оглави клуба – Жоан Лапорта, обмисля възможността да привлече Специалния заради добрите си връзки със суперагента Жорже Мендеш. 

Подобно твърдение досега бе считано за немислимо заради различните философии на каталунците и португалския треньор, който преди да пробие в големия футбол бе част именно от Барселона като преводач и помощник на сър Боби Робсън и винаги е приеман на нож от феновете, когато се завръща на „Камп Ноу”. 

Сега обаче се оказва, че ситуацията е по-различна, тъй като на въпрос „Бихте ли приели завръщането на Моуриньо в Барселона?” 53% отговарят, че ще приемат наставника без проблеми, докато отрицателно настроени са 47% от отговорилите. 

Смята се, че преди идването на Пеп Гуардиола Лапорта е направил опит да доведе Моуриньо в Барса, но тогава това не се е случило и в крайна сметка вероятно е било отлично за каталунците, които с Гуардиола постигнаха някои от най-големите успехи в историята си.