Капитанът на Барселона Шави подкрепи наставника на тима Луис Енрике, който стана мишена на критики след пораженията от Реал Мадрид и Селта.

"Всеки мач трябва да бъде анализиран по различен начин. Срещу Алмерия не намерихме лекотата, с която да отключим защитата им. Не показахме най-добрия си футбол", каза Шави на пресконференция.

"Срещу Аякс направихме добър мач. Винаги се намира противник, който да направи нещата по-трудни. Целта е да печелим и да играем добре. Намираме се на правилния път."

"Следваме същата философия на игра, дори когато противникът пресира дълбока в нашата половина и използва по-директен стил. Ние трябва да се адаптираме спрямо противника."

"Не зная колко време ще отнеме докато видим най-добрата версия на Барса, но се надявам да е скоро. Имаше мачове, в които играхме добре. Жерард Пике е важен за отбора. Треньорът решава кой да играе и кой не, но на мен Пике ми се вижда добре."

"Луис Енрике е треньор с много ясни идеи за футбола. Дали му имам доверие? Силно "да"!" Той е тих и спокоен. Според мен е в състояние да се справи с големи предизвикателства този сезон."

"неговата философия е същата като нашата. стилът на игра е същият, с минимални настройки. Философията на игра на Барселона не се е променила."

"Искам да играя всяка възможна минута, но съм щастлив. Чувствам се полезен. Никога не съм мислил да напускам Барса. Говоря с колеги, които са се отказали и на тях футболът им липсва много", допълни Шави.