Треньорът на Барселона Луис Енрике остана доволен от победата над Аякс с 2:0, която не само класира тима за 1/8финалите на турнира, но и го върна на пътя на победата след двете поредни загуби в първенството. 

„Като цяло представянето ни бе на ниво. Разбира се има неща, които трябва да подобрим и съм сигурен, че ще го направим. Отношението, което показахме обаче, бе правилното и това ме радва, а и освен това срещу себе си имахме напълно отдаден съперник” заяви наставникът. 

„Разполагам с отличен състав, който ще може да постигне поставените цели. Още преди старта на сезона знаехме, че ще имаме подобни моменти, така че нищо фатално не се е случило. Просто се опитваме да коригираме грешките, които допускаме” добави той. 

Енрике не пропусна да изрази възхищението си от суперзвездата Лео Меси, който изравни рекорда на Раул по голове в Шампионската лига. „Без съмнение това е най-силният футболист, който съм виждал като играч и треньор” сподели специалистът, който бе запитан и за играта на Шави, но отказа да го коментира, а поздрави целия отбор.