Нападателят на Барселона Луис Суарес намери за "странна" липсата му в заключителния списък на ФИФА от 23 футболисти, които ще се борят за Златната топка.

Носителят на Златната обувка и играч на сезон 2013/14 в английската Висша лига изненадващо не попадна в списъка на световната футболна централа, макар да избухна с 31 гола в 33 мача през изминалата кампания.

Освен това уругвайският снайперист елиминира английския национален отбор на Мондиал 2014 в Бразилия, реализирайки два гола във вратата на островитяните, но после получи 4-месечно наказание заради ухапването срещу Джорджо Киелини.

Мнозина анализатори смятат, че именно канибалската проява на Суарес е причината той да не попадне в елитния списък на ФИФА.

"Всички обърнаха внимание на това. Както каза и съотборникът ми в Барса Жерард Пике, аз бях избран за най-добрия футболист в най-трудното първенство в света", сподели Суарес пред RAC-1.

"Също така бях най-добрия реализатор от всички европейски първенства. Странно е, че не съм в листата. Но предпочитам да замълча, защото всеки път, когато си отворя устата, може да се създаде проблем."

Уругваецът коментира и интеграцията си във водения от Луис Енрике отбор. Нападателят се включи с асистенция при загубата с 1:3 от Реал Мадрид, правейки дебют за каталунците.

"Колкото повече време минава, толкова по-добре си пасваш със съотборниците. В мача с Реал се чувствах загубен тактически, объркан и неособено добре координиран."

"Миналата седмица работихме здраво, за да подобрим играта си, но срещу Селта топката не искаше да влезе във вратата. Въпреки това бяха направени някои добри неща и грешки, които трябва да поправим", добави Суарес.

Утре Суарес ще може да дебютира за Барса и в Шампионската лига, срещу своя бивш отбор Аякс.