Световният шампион от 1994 година Ромарио е убеден, че капитанът на Селесао Неймар ще се превърне в най-резултатния футболист в историята на бразилския национален отбор.

В момента 22-годишният Неймар е под №5 в класацията на най-добрите стрелци с 40 попадения в 58 срещи. Пред него са лидерът Пеле със 77 гола в 92 мача, Роналдо (62 гола), Ромарио (55 гола) и Зико (48 гола).

"Въпреки, че още е твърде млад, Неймар е наясно какво значи за световния футбол и в частност за бразилския национален отбор", сподели Ромарио пред "Lancenet".

"Той е футболистът, в когото вярват бразилците. Неймар разполага с всичко необходимо, за да пише история. Има доста футболисти, които вкарват много, но не успяха да го правят в националния отбор на Бразилия."

"Това не беше световното първенство на Неймар, но времето е пред него. Той е само на 22 години и вече се доближава до тримата най-резултатни играчи за Селесао. Ако продължава по същия начин, той ще изпревари Пеле", завърши своя коментар Ромарио, който се наслаждава на кариера в политиката.