Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген даде интервю за вестник "Билд", в което разкрива впечатленията си от първите месеци на стадион "Ноу Камп".

"Съперниците на Бундестима вече правят по няколко крачки в повече, защото знаят, че излизат срещу най-добрия отбор в света. За Германия става още по-трудно. смятам, че ще се класираме за Евро 2016 без проблеми", заяви тер Стеген.

"Ясно е, че в момента Мануел Нойер е №1 на вратата. В момента той е навярно най-добрият вратар в света. Но човек никога не знае какво ще се случи през следващите години. Чрез него виждам къде трябва да се работя повече, за да достигна същото ниво. И ще го направя."

"Чувствам се много добре в Барселона. Но в началото имаше неща, които не бяха толкова добри. След една добра подготовка имаш своя шанс да играя в първенството, но се контузих в неподходящ момент."

"Чрез изявите си в тренировките карам треньора Луис Енрике да има труден избор кого да пусне като титуляр на вратата. Искам да се наложа в Барселона. В Шампионската лига треньорът ме пусна в игра в два мача и това бяха страхотни преживявания."

"Нямам проблем с критиката на медиите. Аз съм достатъчно голям реалист и анализирам представянето си независимо от медиите. Подобрявам се с всеки изминал ден, защото тренирам с играчи от най-висока класа."

"Мога да успокоя всички: Меси и Неймар са нормални хора. Те трябва да ядат, да пият и да ходят до тоалетната. Те са много мили и винаги имат готовност да ти помогнат. Няма нужда да говорим за уменията им с топката. За мен е важна човечността. Един идиот си остава идиот, без значение колко успехи е постигнал. Но в Барса всички са чудесни момчета", каза още тер Стеген.