Барселона ще изпревари Реал Мадрид за титлата в Примера този сезон, прогнозираха швейцарски анализатори.

Става дума за изследователска група, която е част от Международния център за спортни проучвания – частна организация към университета в Нюшател.

Аналитиците обясниха, че прогнозата се основава на три различни аспекта, касаещи състоянието на всеки от отборите – качествата и формата на футболистите, сработването помежду им и амбициите на клуба.

Така в Испания Барса ще триумфира, следвана от Реал и настоящия шампион Атлетико, гласи предвиждането на изследователската група. Четвърти ще е Атлетик Билбао, следван от Валенсия и Виляреал.

В Англия ще триумфира Челси, следван от Ман Сити, Ливърпул и Арсенал, а Манчестър Юн отново ще остане аут от Шампионската лига. Във Франция отново ще триумфира ПСЖ, а втори ще е Лил, пред Олимпик М и Монако. Очаквано според Международния център за спортни проучвания шампион на Германия ще е Байерн, следван от Борусия Д, Борусия М и Байер Леверкузен, а Шалке ще е пети.

Най-любопитна е прогнозата за Италия. Швейцарският екип твърди, че скудетото ще спечели Рома, следвана от Ювентус и Фиорентина. Милан и Наполи ще завършат съответно на четвърто и на пето място, а Интер на Валтер Мадзари и Ерик Тохир ще остане едва шести, смятат анализаторите.