Селекцията на Барселона все още не е приключила, обяви треньорът Луис Енрике преди утрешния мач с Леон за трофея „Жоан Гампер”. 

До този момент на „Камп Ноу” дойдоха шестима нови играчи начело с Луис Суарес, като бе подсилен сериозно вратарския пост, както и защитата, но в клуба явно не изключват възможността да привлекат още футболисти. 

„Не считам, че сме приключили със селекцията и това е мнение, което споделят всички в клуба. Винаги трябва да се стремиш да подобриш състава, с който разполагаш и да търсиш възможности за това” обяви Енрике на пресконференция, като естествено бе запитан за първите му впечатления от Луис Суарес. 

„От двете тренировки, които направи с нас разбрах, че е играч на много високо ниво. Усеща начина ни на игра и отговаря на профила на клуба. Утре той ще получи минути на терена като награда за работата си” изтъкна наставникът, който бе категоричен, че решението Жерард Деулофеу да бъде преотстъпен на Севиля е лично негово. 

„Познавам го добре и прецених, че е по-добре да отиде в тим, където ще има повече шансове за изява. Той прави добри неща, но също така има какво да подобрява. Това е просто мое решение”. 

По отношение на състоянието на отбора в момента, специалистът сподели: „Подготвени сме, макар и не на 100%, което е нормално. Момчетата тренират удърдно и това ме прави оптимист. Не съм решил състава за първия мач, макар и да имам предпочитания. Освен това футболистите ще научат първи решението ми. Имам различни възможности за различните позиции, така че ще видим”.