Барселона ще предприеме последна офанзива за футболиста на Фиорентина Хуан Куадрадо, пишат медиите в Испания. 

Колумбиецът отдавна е в плановете на каталунците, но високата цена, която италианският клуб му е поставил, досега спира осъществяването на трансфера. 

Треньорът на Барса Луис Енрике обаче силно иска играча на свое разположение и затова от клуба ще направят последен опит да го вземат, като се очаква да предложат на Виолетовите до 40 милиона евро. Това обаче пак е по-малко от парите, които Фиорентина иска. 

Манчестър Юнайтед също е кандидат за подписа на Куадрадо, чието желание обаче е да пристигне на „Камп Ноу” и това може да наклоните везните в полза на офертата на Барса. 

Засега играчът мълчи относно бъдещето си, но се смята, че той вече е информирал ръководството на клуба за желанието си да напусне. Очакванията са до края на тази седмица или най-късно до началото на следващата да има яснота относно бъдещето на фланговия футболист, който направи много силно световно първенство и повиши допълнително цената си. 

Евентуалното идване на Куадрадо най-вероятно ще означава, че Барса ще се раздели със сигурност с Дани Алвес, който досега все още е част от отбора, най-вероятно от съображения за сигурност, тъй като все пак има шанс колумбиецът да не бъде взет. Ако до сделка с Фиорентина обаче се стигне, Алвес ще бъде разкаран, тъй като най-малкото каталунците няма да искат да му плащат солидната заплата от 7 милиона евро.