Новото попълнение на Барселона Томас Вермаелен все още е контузен, информира официалният сайт на клуба. 

Белгиецът бе представен официално вчера като играч на отбора и сам обяви, че не е в оптимално състояние, като сега се оказа, че всъщност още не е напълно възстановен от травмата, която получи по време на световното първенство в Бразилия. 

„Томас Вермаелен има контузия в дясното бедро, която получи през юни по време на световните финали. Той ще продължи да се лекува чрез физиотерапия, като участието му в нормални тренировки зависи зависи от еволюцията на травмата” пише в сайта на Барса. 

При това положение изглежда сигурно, че той ще пропусне старта на сезона в Примера, който е след 2 седмици, а и предвид здравословните проблеми, които имаше в Арсенал, на „Камп Ноу” едва ли ще бързат да го върнат в игра. 

Иначе от Барса обявиха официално финансовите параметри по контракта на 28-годишния бранител. Клубът е платил на Артилеристите твърди 10 милиона евро, като допълнителни 5 милиона са в зависимост от изиграните мачове и постигнатите успехи. Още 3,8 милиона ще получат англичаните, ако през следващите 5 сезона Барса спечели два пъти Шампионската лига.