Треньорът на Барселона Луис Енрике обмисля възможността да преотстъпи младия халф Сержи Роберто на друг испански тим, пише „Ел Мундо Депортиво”. 

Оставането на Шави Ернандес силно ще ограничи игровото време на полузащитника, а в същото време Енрике не иска да спира неговото развитие и смята, че  е по-добре да отиде в отбор, където ще играе редовно. 

Присъствието на Иван Ракитич и на Андрес Иниеста също ще намали силно изявите на халфа, затова е много вероятно Роберто да се озове скоро в някой от по-малките отбори в Примера. 

По подобна схема Барса действа с Рафиня, който изкара миналия сезон в Селта, където под ръководството на Луис Енрике показа, че има характер и потенциал и сега се очаква да получава повече възможности за изява на „Камп Ноу”. 

През миналия сезон 22-годишният халф записа 27 участия за първия отбор на Барса във всички състезания и новият наставник добре знае, че за да продължи прогреса му е необходимо да играе колкото може повече, а на този етап изглежда по-вероятно той да има такава възможност в друг отбор.