Бразилската звезда на Барселона Неймар почти сигурно ще бъде готов за старта на сезона в Примера дивисион, пишат медиите в Каталуния. 

Нападателят продължава да се възстановява от контузията, която получи на 1/4финала срещу Колумбия на световното първенство, когато бе пометен от Хуан Сунига и се оказа с пукнат прешлен на гърба. 

Той бе прегледан от лекарите на Барселона след завръщането си в Испания и те са много доволни от възстановяването му, като се очаква да бъде на линия за мача с Елче на 24 август. 

Неймар все още тренира по специална програма, като след няколко дни се очаква да започне занимания на терена, след което ще се присъедини към съотборниците си, като отново ще мине изследвания. 

На 18 август предстои традиционния мач за трофея „Жоан Гампер”, който този път ще бъде срещу мексиканския клуб Леон, но шансовете Неймар да вземе участие в сблъсъка са минимални. 

Така или иначе при получаването на контузията медиците прогнозираха, че играчът ще се възстановява 6-8 седмици, което на практика ще бъде спазено, тъй като първият мач от новия сезон ще е 7 седмици след получаването на травмата.