Нападателят на Барселона Боян Къркич все пак започна подготовка с отбора, въпреки че в предишните дни се очакваше да бъде продаден и да последва Джонатан дос Сантос и Исак Куенка, които си тръгнаха от „Камп Ноу”. 

Футболистът, който през последните сезони изкара период под наем в Рома, Милан и Аякс, бе спряган за трансфер в английския Стоук Сити, а и Депортиво Ла Коруня следеше ситуацията му. 

Треньорът Луис Енрике не смята да разчита на играча, който обаче днес все пак премина медицински прегледи, като бе един от 11-те футболисти от първия състав, които започнаха подготовка. 

Заедно с него в следващите дни се очаква да си тръгнат Кристиан Тейо, за когото се говори, че ще отиде в Порто, както и Ибрахим Афелай, на когото се търси отбор. От първия състав на лагера се явиха още Марк-Андре тер Стеген, Жорди Масип, Мартин Монтоя, Марк Бартра, Адриано Корея, Сержи Роберто, Рафиня и Деулофеу. 

Тимът ще тренира по два пъти на ден в следващите дни, като за уикенда е насрочена първата контрола за новия сезон – срещу втородивизионния Рекреативо в Уелва.