Нищо човешко не е чуждо на ръководството на Барселона. То явно е способно да се спъне два пъти в един и същи камък. Каталунците са напът да допуснат нова грешка на трансферния пазар, като продадат един от най-добрите си играчи понастоящем – Алексис Санчес – за да съберат пари за нови покупки.

След като остави един от най-талантливите си халфове Фабрегас да си тръгне, Барса изглежда е готова да се раздели и с чилиеца. На световното Алексис доказа, че е изключителен футболист. Той бе на ниво както в групите, където Чили отстрани Испания, така и на осминафинала срещу домакина Бразилия.

През последния сезон треньорът на Барса Тата Мартино не използва максимално Санчес със синьо-червения екип, въпреки отличната му игра. Когато получаваше шанс, чилиецът винаги се представяше на ниво и се отчете с 19 гола и 12 асистенции в първенството. Скъпият и шумен трансфер на Неймар обаче може би принуди Мартино да дава много повече минути на бившия нападател на Сантос, отколкото на Алексис.

Неслучайно Арсенал, Ливърпул, Ювентус и Манчестър Юнайтед проявяват интерес към чилиеца. Новият треньор Луис Енрике в никакъв случай не трябва да допусне да му отнемат играча, който се намира в най-добра форма от целия състав, дори и сумата да бъде използвана за трансфера на Луис Суарес.

Николас де Марко, Goal.com