След като вчера Челси бе принуден с официално изявление да внесе яснота по трансферните спекулации относно Уейн Руни, днес Арсен Венгер до голяма степен сложи точка на слуховете свързващи Сеск Фабрегас с Манчестър Юнайтед.

От няколко дни в английските медии усилено се говори, че халфът на Барса е основна цел на "Червените дяволи", след като пропадна трансфера на Тиаго Алкантара.

По-рано през годината обаче стана ясно, че Арсенал е включил клауза при продажбата на Фабрегас в Барса, според която има приоритет при евентуалната негова продажба. Въпреки това в последните дни няма никакви информации за интерес от страна на "артилеристите" към бившия им играч. И сега Венгер обясни на какво се дължи това.

"Сеск реши да остане още една година в Барселона. Освен ако не си е променил мнението, но това е, което ми бе казано", коментира Венгер.

"Да, ние имаме тази клауза в договора му -  да имаме възможността да го купим обратно. Така че ще внимаваме, ако това стане. Но в момента не работим по това нещо".

Венгер получи въпрос и за ситуацията около Уейн Руни, който изглежда недоволен в Манчестър Юнайтед и въпреки думите на Дейвид Мойс може и да се стигне до трансфер. Кандидати за него са от Челси и Арсенал, което означава нападателят да премине в конкурент на "червените дяволи".

"Миналата година това се случи на нас (с Ван Перси), може да се случи и на Манчестър Юнайтед да загуби Уейн Руни".

"Руни има договор за още две години, така че Юнайтед взима решението. Но ние не бихме имали проблем със заплатата на Руни".