Барселона победи Валенсия с 1:0 в мач от третия кръг на испанската Ла Лига, който се игра на стадион "Ноу Камп".

Титуляр във формацията на "блаугранас" бе новата покупка на тима Алекс Сонг, който си партнираше в средата на терена с Шави и Сеск Фабрегас, докато Иниеста и Бускетс получиха почивка и останаха на пейката.

Барселона бе по-активният отбор през първото полувреме и откри резултата, благодарение на снаряда на Адриано. Малко по-късно Фабрегас уцели гредата, останал сам срещу вратаря на гостуващия тим. Втората част бе значително по-безинтересна от първата, а гол на гостите бе отменен заради засада.

След победата Барса оглави таблицата с 9 точки на сметката си, докато Валенсия остана над чертата със само два пункта в актива си.



Двубоят започна с очакван домакински натиск и при една от поредните си атаки Барса можеше да открие резултата. Педро финтира защитник в наказателното поле и след това шутира с левия крак по земя, но неговият слаб удар не затрудни вратаря на гостите.

Последва доста оптимистичен опит на Даниел Алвеш да обстрелва вратата на Валенсия от близо 25 метра по диагонала, но Диего Алвеш бе на мястото си и улови кълбото.

Малко след това обаче всички привърженици на Барселона изтръпнаха - Роберто Солдадо не успя да си спре топката, но тя се удари в крака на Пике. След това нападателят на гостуващия състав отправи моментален шут, при който кълбото профуча до лявата греда на Валдес в аут.

След четвърт час игра Адриано се впусна по левия фланг и сложи топката на главата на Лионел Меси, но той нанесе много неточен удар, след като преди това бе хванат в крачка.

Малко след това Алвеш центрира към Меси, който отново стреля с глава от точката на дузпата. Този път Диего Алвеш бе принуден да се разтегне максимално, за да предотврати сигурен гол във вратата си.

В 23-тата минута натискът на Барса се засилваше и тимът логично стигна до попадение. След поредния корнер Адриано реши да пробва късмета си с мощен изстрел по диагонала отляво и неговият шут извън наказателното поле се оказа твърде силен за стража на гостите. Така Барса излезе напред в резултата.

Веднага след това Шави изведе Педро, но ударът на острието бе спасен от Алвеш. Секунди след това Сеск Фабрегас остана очи в очи с Алвеш и го преодоля, но топката се удари в страничната греда.

Десетина минути преди почивката Фегули се полакоми и реши да стреля силно, вместо да търси свой съотборник при една от редките атаки на "прилепите".

В последната минута на първата част Перейра подаде към Хонас, който направи много разочароващо центриране, в опит да намери Солдадо.

Статистиката на почивката показа 72% владеене на топката за каталунците, които бяха отправили цели 9 удара, срещу само два на своя опонент.

След подновяването на играта Валенсия започна доста по-активно, но първият удар за втората част отправи голмайсторът Адриано. Този път обаче той не "хвана" добре топката и я прати доста над вратата на съперника.

Десетина минути след почивката Алексис Санчес подаде топката към точката на дузпата, където Сеск Фабрегас отправи много разочароващ удар, при който топката прелетя на десетина метра над вратата.

След час игра Тино Коста изпълни пряк свободен удар и Виктор Руис засече топката, пращайки я във вратата на Барселона. Главният съдия обаче отмени попадението, след като отсъди засада. На повторенията се видя, че засадата бе много тънка, но все пак Руис бе зад последния в защитата на Барса в тази ситуация - Адриано.

В следващите минути липсваха опасните голови положения, като гостите успяваха да се справят с набезите на Лионел Меси и компания. Десетина минути преди края аржентинецът стреля в стената при удобен пряк свободен удар.

В 90-тата минута Валенсия можеше да изравни. Виктор Руис остана непокрит и надскочи Валдес с глава при поредния корнер, но футболистът на гостите прати топката над вратата на каталунците.

Барселона - Валенсия  1:0

1:0  Адриано - 23'


Барселона: 
Валдес, Пике, Масчерано, Адриано, Дани Алвеш (Алба - 46'), Сонг, Шави, Фабрегас (Иниеста - 64'), Педро, Меси, Алексис (Бускетс - 85')

Валенсия:  Диего Алвеш, Рами, Сисоко, Руис, Перейра, Албелда (Гаго - 76'), Гуардадо (Виера - 76'), Фегули (Валдес - 82'), Коста, Хонас, Солдадо