Халфът на Сан Лоренсо Анхел Корея все пак ще стане част от Атлетико Мадрид през зимния трансферен прозорец, съобщават аржентинските медии. 

Дюшекчиите ще платят 5,6 милиона евро за 90% от правата на футболиста, който ще се присъедини към отбора през януари и веднага ще бъде преотстъпен на Райо Валекано до края на кампанията. 

„Хора от Атлетико бяха в Буенос Айрес в началото на седмицата и първоначалното споразумение остава непроменено. Ще получим общо 5,6 милиона евро, като първата вноска ще бъде през януари” заяви президентът на Сан Лоренсо Матиас Ламенс, чийто тим ще участва на световното клубно първенство в следващите дни. 

Двата тима постигнаха договорка за 19-годишния играч още в края на месец май, като трансферната сума тогава бе 7,5 милиона. Той дори се присъедини към Атлетико през лятото, но след това стана ясно, че има проблем със сърцето и се наложи операция, което постави идването му в отбора под въпрос. 

Корея често е сравняван със Серхио Агуеро заради подобните си физически данни с нападателя на Манчестър Сити. Обикновено той атакува от втора позиция, като е много бърз и техничен.