Трагедия разтърси испанския футбол, след като фен почина след сбиване между привърженици на Атлетико Мадрид и Депортиво. Двубоят на „Висенте Калдерон” завърши 2:0 за Дюшекчиите. 

Инцидентът е станал в часовете преди мача, когато групи от най-крайните привърженици на двата състава, са се сбили в близост до стадиона. Общо 12 души са ранени, като се смята, че починалият почитател на Депортиво е бил ударен в главата и хвърлен в реката наблизо. Лекарите не са могли да направят нищо за него, тъй като когато е пристигнала линейката той е бил в клинична смърт. 

„ФК Атлетико Мадрид рязко осъжда насилието и инцидентите в часовете преди мача срещу Депортиво Ла Коруня. Ценностите, които спортът насажда трябва да бъдат по-силни от всяко съперничество и заедно трябва да се борим срещу насилието” се казва в официално съобщение на Атлетико. 

14 души са арестувани след сблъсъците. От испанската футболна лига обявиха, че са поискали мачът да не се състои, заради случилото се, но не са успели. В понеделник пък предстои среща на комисията срещу насилието към правителството, която ще разгледа случилото се. 

Иначе шампионите се наложиха с 2:0 след голове в края на първото и началото на второто полувреме. В 43-ата минута Коке центрира от свободен удар, Манджукич отклони зад себе си, където Саул засече с глава за 1:0. В 55-ата пък след корнер топката бе изчистена на пътя на Арда Туран, който стреля и след рикошет в Диаките вратарят на галисийците отново бе безпомощен.