Протестът на феновете, на Атлетико Мадрид, срещу привличането на Роберто Солдадо може и да не помогне. Привърженици на тима направиха кампания в "Туитър", която е с цел да накара ръководството на отбора да не взима в тима нападателя на Тотнъм, тъй като той е юноша на кръвния враг Реал Мадрид.

Английското издание "Мирър" обаче твърди, че "Дюшекчиите" още проявяват интерес към нападателя на Спърс и Диего Симеоне може да направи решителна крачка, за да го привлече в състава си.

Името на испанския стрелец бе усилено свързвано с трансфер на "Висенте Калдерон" по-рано през лятото, но се смяташе, че това са просто спекулации, тъй като испанският шампион не предприемаше никакви действия да го вземе.

Отборът обаче е готов да се обърне към нападателя на Спърс за заместник на напусналия в посока Челси Диего Коста.

Мадридчани се опитаха да вземат Ромелу Лукаку за наследник на родения в Бразилия испански национал, но вместо това нападателят реши да премине в Евертън.

Андре Шюрле също бе вариант за отбора, но германецът предпочете да остане на "Стамфорд Бридж".

Така Солдадо в момента е алтернатива пред Атлетико, но отборът може и да има проблем с неговото привличане, тъй като новият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино го включва в сметките си за новия сезон.