Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея настоя, че отборът трябва да не бъде толкова зависим от голямата си звезда Лионел Меси.

И в двата мача до момента на "Гаучосите" суперзвездата на Барса спасява тима от резил. Той го направи както срещу Босна в първия мач на тима от турнира, така и срещу Иран.

"Ние се опитваме да не бъдем толкова зависими от Лео, но от друга страна трябва да сме зависими от играч като него", обяви Сабея преди срещата с Нигерия.

"Предполагам, че това е нормален натиск за един футболист, но ние се опитваме да намалим натиска върху Меси и това е нашето желание. Не искаме той да бъде под такъв натиск, когато играе отборът.

"Той играе много силно в националния тим. Бе много добър и в тези два мача от групите срещу Босна и Иран. Той е много почитан в Аржентина и си заслужава напълно тази почит".

"Според мен ние трябва да подобрим играта си. Отборните проблеми обаче не могат да бъдат обсъждани публично заради уважението към колектива. Мисля, че тимът се подобрява малко по-малко. Просто имаме нужда от малко увереност".

"Колкото до мача с Нигерия, очаква ни сблъсък с един бърз отбор, който има скорост в атаката си, независимо дали Одемвинге или Муса ще играе. Те са труден противник", завърши той.