Алексис Санчес е готов да вземе участие при гостуването на Арсенал на Ливърпул в неделя, обяви мениджърът Арсен Венгер. 

Чилиецът пропусна първите две срещи от кампанията поради контузия и въпреки че отказва да подпише нов договор и слуховете за бъдещето му остават, това не е нарушило фокуса му. 

„Като цяло Санчес изглежда в добра форма. Концентриран е и не мисля, че се влияе от всичкия шум около него. В крайна сметка играчите на това ниво да свикнали около тях да се шуми” заяви Венгер. 

„Той е спокоен и много щастлив. Все още не сме успели да се договорим за удължаване на договора му, но това не значи, че това няма да се случи. Работи здраво и е готов. Аз ще реша дали да играе от началото, но той е на линия” добави французинът, който остава оптимист и че Окслейд-Чембърлейн ще остане в състава. 

„Моето желание е Алекс да остане при нас. Той е от играчите, около които можем да градим тима и аз искам той да подпише дългосрочен контракт. Надявам се, че ще остане. Доволен съм от отбора и мога да кажа, че дори имаме силни играчи, които нямат шанс да попаднат в състава, въпреки че са на високо ниво” каза още Венгер.