Арсенал се е насочил към дефанзивния полузащитник на Нюкасъл Муса Сисоко и може да го привлече през януари, пише вестник Дейли Мейл.

Както е известно, тази позиция е една от критичните в тима на "Артилеристите", които се оглеждаха за подобен трансфер още през лятото.

Очаква се лошата форма на тима и многото контузии да принудят Арсен Венгер да е активен на трансферния пазар. И според Дейли Мейл, Сисоко е много високо в листа му на предпочитани полузащитници.

В момента Арсенал има най-остра нужда от защитници и клубът се опитва да привлече Тайрън Мингс от Ипсуич. Шефовете в клуба обаче са склонни да отпуснат допълнително средства, за да бъде привлечен и дефанзивен халф.

25-годишният Сисоко, който дойде в Нюкасъл през 2013 година, няма да има нищо против да дойде в Арсенал.

"Имам амбиции. Целта ми е да играя в най-големите отбори, да играя в Шампионската Лига, да печеля трофеи", коментира по-рано през месеца той.

"Сега съм в Нюкасъл и съм много щастлив. Когато бях малък обаче Арсенал бе любимият ми клуб и идолът ми бе Патрик Виейра. Винаги съм обичал този клуб и още го обичам".

Междувременно вестник Сън твърди, че халфът на Саутхямптън Морган Шнайдерлен все още иска да напусне клуба и предпочита да отиде в Арсенал, вместо в Тотнъм.

Според изданието той е недоволен от това как през лятото "Шпорите" са го оценили прекалено ниско и заради малката предложена сума трансферът на "Уайт Харт Лейн" се е провалил.