Арсен Венгер заслужава стадионът на Арсенал да носи неговото име, обяви мениджърът на Нюкасъл Алан Пардю. 

Свраките гостуват в Северен Лондон в събота в двубой от Висшата лига и въпреки някои спречквания между двамата специалисти в миналото, наставникът се изказа много ласкаво за своя колега. 

„Това е човек, който е свършил невероятна работа и по някакъв начин стадионът трябва да получи неговото име. Ако не бе действал по този начин на трансферния пазар те щяха да имат дългове, които нямаше да им позволят да се състезават в Шампионската лига” заяви Пардю. 

Част от феновете на Арсенал поискаха оставката на Венгер заради слабото начало на сезона във Висшата лига и наскоро издигнаха такъв плакат по време на един от двубоите. Друга група пък го обиждаше на гарата в Стоук. 

„Абсолютно е вън от съмнение, че работи отлично. Напоследък имаше някои лоши резултати, но в крайна сметка всеки мениджър преминава през подобни неща и той ще ги преодолее. Отношението към него на гарата бе демонстрация на пълна липса на уважение и съм убеден, че всеки фен на Арсенал се срамува от станалото” добави босът на Нюкасъл. 

Преди години двамата с Венгер почти се сбиха край страничната линия, докато Пардю водеше Уест Хям. „Скарахме се, когато падна гол в последната минута. Като цяло обаче той винаги е бил добър с мен и дори ми преотстъпи Алекс Сонг в Чарлтън, което почти ни спаси. Уважаваме се и аз обичам да гледам неговия отбор” сподели още Алан.