Арсен Венгер използва прословутото си чувство за хумор и деликатност, за да отвърне на критиците си.

Арсенал направи най-лошия си старт от началото на сезона от 30 години насам и особено след домакинската загуба от Манчестър Юнайтед чашата на търпението за много фенове преля.

На следващия мач, който бе като гост на УБА част от привържениците опънаха плакат, на който пишеше: "Арсен, благодарим ти за спомените, но е време да си кажем довиждане".

Към многото критики към французина е упорството му да не прави трансфери и липсата му на тактическа подготовка.

"Започнах да водя отбор от топ ниво през 1983 година. Ако съм напълно безполезен тактически, трябва да съм гений, за да го прикрия толкова добре", коментира Венгер.

"Вижте, във всяка от последните 15 години ние се класирахме за осминафиналите на Шампионската Лига. Покажете ми друг отбор, който да го е постигал. Мисля, че сме показали изключително постоянство и това е единственото, което можем да направим".

"Имали сме възходи и падения през годините, да, това е вярно. Но можеш да направиш завръщане само ако духът ти е силен и клубът е здрав и обединен отвътре.  И ако сме показали това постоянство, то е защото имаме тези качества в клуба. Имаме ценности и ги уважаваме".

Венгер настоява, че не е наранен от плаката, който издигнаха някои фенове, призоваващ го да напусне клуба. Вместо това той смята, че е важно да се знае какви усилия се полагат в клуба.

"Аз мога да си върша работата. Върша си работата с пълна отдаденост. Бих искал хората да можеха да живеят с мен 7 дни и да видят каква работа вършим. И ще видите, че има пълна отдаденост".

"Правя това, което върша. И го правя по честен начин и с пълна отдаденост".