Аарън Рамзи обвини изкуствения терен в Андора за контузията в глезена си и заяви, че не иска никога повече да играе на такава настилка.

Уелс победи с 2:1 като гост малката държава с два гола на Гарет Бейл.  Рамзи обаче получи лека контузия в глезена и трябва да изчака, за да види дали това няма да му попречи да играе през уикенда за Арсенал в дербито срещу Манчестър Сити.

"Надявам се това да е последния път, в който играя на изкуствен терен", коментира Рамзи, цитиран от Скайспортс.

"Теренът беше много твърд, не можеше да стъпиш на него. И аз си изкълчих малко глезена. Усетих го, но се надявам, че няма да има нищо и ще съм готов за мача в събота".

"Манчестър Сити у дома - това са мачовете, в които искаш да играеш и се надявам, че няма да има проблем".

Това може да е и първия мач на Рамзи и съотборниците му с новото попълнение Дани Уелбек, който бе привлечен за 16 милиона паунда от Манчестър Юнайтед.

"Той показа за Англия какъв играч е с тези два гола. Той е много добър технически футболист, може да изскача зад съперниковата защита и да вкарва голове".

"Мисля, че ще донесе нещо различно, пробивите зад защитата с неговата скорост. Мощта му и завършващите способности ще са ни от голяма полза до края на сезона".

По отношение на мача между Уелс, Рамзи отново посочи терена като причина за неособено убедителната игра срещу Андора.

"Заради терена не можахме да влезем в нашия ритъм. Обикновено играем бързо, държим топката на земята, играем около съперника и такива неща".

"Но на този терен топката не можеше да се движи бързо и честно казано просто не знам как се предполага да се играе футбол на такъв терен".