Халфът на Англия и Арсенал Джак Уилшър възнамерява да изучава играта на Андреа Пирло и Хавиер Масчерано, за да подобри представянето си.

Той бе използван от Рой Ходжсън в по-задна позиция в основата на "диамант" с Джордън Хендерсън и Фабиан Делф пред него и Рахим Стърлинг на върха.  Това бе първата такава формация за Уилшър, но е много възможно да му се наложи да играе редовно подобна роля.

Спекулациите са, че Арсен Венгер също обмисля да го пробва като дефанзивен халф в Арсенал в определен етап от сезона. И Уилшър смята да се подготви за новата си роля, като гледа играта на други футболисти.

"Говорих с мениджъра и с Гари Невил през седмицата и те ми казаха, че искат да играя на тази роля. И аз много и се насладих", коментира Уилшър пред сайта на ФА.

"Това беше първият ми мач на този пост, така че през следващия месец ще изгледам няколко клипове на този мач и на футболисти, които играят редовно на тази позиция - Пирло, Масчерано и подобни футболисти. И аз ще се подобря".

"Смятам, че се получи добре тази вечер, но следващият път, когато се съберем, мисля че мога да съм само по-добър".

По отношение на самия мач Уилшър очаквано бе доволен от победата.

"Беше страхотен резултат. През седмицата казах, че очаквам да дойдем тук и да постигнем добър резултат. Не сме изненадани от себе си. Знам, че някои хора говореха разни неща, но ние вярвахме в себе си и това се видя в мача".

"Знаехме, че колкото по-дълго през второто време остава 0-0, толкова по-недоволни ще са те, феновете няма да са доволни и ние използвахме това".

"Спечелихме топката в опасна позиция и използвахме скоростта си. Стигнахме до гола и знаехме, че те ще се отворят. Трябваше да останем сплотени, да се защитаваме добре и го направихме, така че сме доволни".

Накрая халфът на Арсенал коментира и новият си съотборник в клуба Дани Уелбек, който вкара и двата гола за успеха.

"Можеше да се види глада на Дани. Той много се радва да играе отпред. Той нямаше много такива възможности в последните няколко години и можеше да се види тази вечер, че наистина иска да се докаже".

"Когато се озове пред вратата, няма по-добър от него. Според мен той не получава достатъчно признание за техническите си качества. Той е фантастичен и го показа тази вечер".