Арсенал получи удар преди плейофа срещу Бешикташ от Шампионската лига, след като се оказа, че крайният защитник Киърън Гибс ще отсъства 3 седмици от игра. 

Той е получил разтежение в задната част на бедрото по време на двубоя срещу Кристъл Палас в събота, когато бе заменен няколко минути след началото на второто полувреме. 

При това положение негов заместник в предстоящите мачове ще бъде Начо Монреал, който го замени и в лондонския сблъсък срещу Орлите. 

Гибс ще пропусне мачовете до края на месеца, като освен в двата двубоя с турския тим, няма да играе и срещу Евертън и Лестър от Висшата лига. Той ще се завърне евентуално за дербито срещу Манчестър Сити на 13 септември. 

Иначе добрата новина за Арсенал е, че централният защитник Лоран Кошчелни преодоля проблем в ахилеса и ще бъде на линия за сблъсъка в Истанбул. Матьо Фламини също е на линия, но нападателят Яя Саного няма да пътува за Турция. Германските национали Йозил, Мертезакер и Подолски също няма да участват, тъй като започнаха късно подготовка. Контузени са Уолкот, Нябри и Оспина.